ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΗ: Η ΚΥΠΡΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ AMERICAN DREAM ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!

Η νεαρή Χριστίνα Χριστοφή ζει το απόλυτο American Dream!

H Κύπρια τραγουδίστρια άνοιξε τα φτερά της στο μεγάλο μήλο, ακολουθώντας τα όνειρα και τους στόχους της. Γεμάτη με μια βαλίτσα όνειρα και διάθεση για επιτυχίες βλέπει το βιογραφικό της να γεμίζει με δουλειές που την κάνουν περήφανη!

 

Ανάμεσα σε σπουδές και πολύ μουσική, ετοιμάζει την πρώτη της δουλειά που ηχογραφείται σε στούντιο στη Νέα Υόρκη.

Σε ένα ταξίδι της στο νησί της, την Κύπρο, συναντηθήκαμε μαζί της και μας μίλησε για τα επαγγελματικά της πλάνα!

 

Της Μαρίνας Αβραάμ

Φωτογραφίες: Γιώργος Ερέσσιος

Styling: Δημήτρης Λεάνδρου

Μακιγιάζ: Άννα Σωκράτους ( Was Make Up & Styling Workshop)

Μαλλιά: Δόννα Χαραλάμπους

Οι προτάσεις που φορά η Χριστίνα Χριστοφή είναι από την Mint Boutique.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Pier One στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού για την παραχώρηση του χώρου και την ευγενική φιλοξενία για τις ανάγκες της φωτογράφησης.

christinachristsinger2

Πως είναι να ζεις τo American Dream;

Το American Dream δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται αλλά την ίδια στιγμή νιώθω περηφάνια που ζω στην Αμερική. Οι ευκαιρίες είναι αμέτρητες και πολύ πιο κοντά από ότι νομίζουμε, φτάνει ο καθένας να κυνηγά τους στόχους του.

 

Περιέγραψε μου την ζωή σου στην Νέα Υόρκη.

Η ζωή γενικότερα στη Νέα Υόρκη, κυλάει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς γιατί οι καθημερινές υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές. Μπορεί να είναι ο τόπος ευκαιριών αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός γι’ αυτό και πρέπει και εγώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να υλοποιώ στους στόχους μου. Καθημερινά η ρουτίνα μου είναι φορτωμένη με το πανεπιστήμιο, τη μελέτη, όπως και αρκετή δουλειά.

christinachristsinger3

Πως βρέθηκες εκεί; Ήταν δύσκολο;

Το πως βρέθηκα εκεί στα 18 μου χρόνια έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το παρελθόν μου. Ασχολούμουν με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία και λόγω κάποιων ευκαιριών που μου δόθηκαν ήξερα από νωρίς ότι η μουσική δεν ήταν απλά ένα χόμπι αλλά κάτι που ήθελα να ακολουθήσω επαγγελματικά. Μετά συνέχισα με την εκπροσώπηση της Κύπρου στην παιδική Eurovision και ακολούθως πήγα στο μουσικό λύκειο. Ξέροντας ότι η Αμερική ήταν ο χώρος ευκαιριών για την μουσική, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό στο σχολείο για να καταφέρω να διεκδικήσω μια θέση στα πανεπιστήμια που είχα στο μυαλό μου, τα οποία είναι Berklee College of Music και City College of New York. Τελικά κατάφερα να πάρω θέση και στα δύο πανεπιστήμια αλλά επέλεξα να ακολουθήσω τις σπουδές μου στο City College από το οποίο πήρα υποτροφία. Το αν είναι δύσκολο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γιατί όντως είναι, αλλά όχι ακατόρθωτο. Για να μπορείς να αντεπεξέλθεις στις προσδοκίες της Αμερικής, είναι σημαντικό να περιτριγυρίζεσαι από σωστούς ανθρώπους. Για μένα έπαιξαν σημαντικό ρόλο η οικογένεια μου. Χωρίς την βοήθεια τους δεν θα ήμουν εκεί που είμαι. Αν και έχουμε εφτά ώρες διαφορά με την Νέα Υόρκη, ήταν πάντοτε εκεί για να με βοηθήσουν είτε ψυχολογικά είτε οικονομικά, γι’ αυτό και τους οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ.

christinachristsinger4

Το βιογραφικό σου πόσο σε βοήθησε για να φθάσεις στο σημείο που βρίσκεσαι σήμερα;

Το βιογραφικό μου με βοήθησε πάρα πολύ για να είμαι εδώ που βρίσκομαι. Χωρίς τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν όταν ήμουν μικρή, δεν θα ήταν πλούσιο βιογραφικό που θα με βοηθούσε να διεκδικήσω σήμερα τη θέση στο πανεπιστήμιο που βρίσκομαι, τις υποτροφίες που κέρδισα αλλά και την εμπιστοσύνη με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι.

christinachristsinger5

Πες μου για πιο πράγμα που υπάρχει στο βιογραφικό σου, είσαι περήφανη.

Ενα πράγμα για το οποίο είμαι περήφανη να έχω στο βιογραφικό μου είναι η ευκαιρία που μου δόθηκε να τραγουδήσω στο Apollo Theatre στην Νεα Υόρκη που έχει μεγάλη ιστορία. Η παραγωγή του θεάτρου βλέπει χιλιάδες κόσμο και αξιολογεί και μόνο που μου  έδωσαν την ευκαρία να παρουσιαστώ στο show, σήμαινε πολλά για εμένα. Μέσα από αυτό ήρθαν και άλλες ευκαιρίες. Εδώ και μερικούς μήνες υπέγραψα συμβόλαιo με τον executioner του Apollo Theatre με τον οποίο συνεργάζομαι. Γενικά είμαι ευγνώμων για τις υποτροφίες που πήρα και τα άτομα που υπήρξαν καθηγητές μου.

christinachristsinger6

Πιο ήταν το πρώτο σου επαγγελματικό βήμα στον κόσμο της μουσικής;

Το πρώτο μου επαγγελματικό βήμα στον κόσμο της μουσικής ήταν η συμμετοχή μου για να εκπροσωπήσω την Κύπρο στα 12 μου χρόνια για την παιδική Eurovision.

 

Ποιες επαγγελματικές κινήσεις και επαφές έγιναν με τον μανατζερ σου;

Στόχος μας με τον μανατζερ μου για το παρόν στάδιο είναι να ολοκληρώσουμε τις προετοιμασίες για το music video kai demo για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα βήματα στον χώρο της μουσικής.

christinachristsinger7

Επιστρέφεις σύντομα στο studio στην Νεα Υόρκη για να ολοκληρώσεις το πρώτο σου άλμπουμ. Τι να περιμένουμε να ακούσουμε και πότε κυκλοφορεί?

Όντως! Η αντίστροφη μέτρηση έχει κιόλας αρχίσει. Το στυλ του κομματιού είναι poprnbκαι αναμένουμε να κυκλοφορήσει τέλη αυτού του μήνα με αρχές του επόμενου.

christinachristsinger8

Σου λένε ότι διαθέτεις άστρο;

Οι κριτικές που ακούμε σε αυτό το χώρο είναι διάφορες αλλά το αν έχω άστρο ή όχι θεωρώ ότι είναι ο κόσμος κατάλληλος να κρίνει και όχι ο ίδιος μου εαυτός.

 

Ποιους διάσημους γνώρισες;

Γνώρισα διάφορους αξιόλογους καλλιτέχνες στην Αμερική στο χώρο αυτό μέσω τον jazz clubs που τραγούδησα αλλά γενικότερα είναι εύκολο εκεί να ακούσεις και ακόμα και να τους δεις στον δρόμο.

 

Πόσο εύκολο είναι για μια νεαρή κύπρια να κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα στο εξωτερικό;

Δεν είναι εύκολο αλλά όταν το θέλεις πραγματικά δεν σε ενδιαφέρει το πόσο μακριά είναι ή το πόσο μόνος μπορεί να είσαι εκεί. Είσαι απόλυτα αφοσιωμένη στους στόχους σου  για να μπορείς να τους εκπληρώσεις. Στην Κύπρο είμαστε συνηθισμένοι σε ένα πιο μικρό κύκλωμα και ήμαστε πολύ πιο κοντά με τις οικογένειες μας που σίγουρα είναι διαφορετικό από το να ζεις σε μια μεγαλούπολη με εκατομμύρια κόσμου. Εκεί βλέπουν όλοι το δικό τους εαυτό και έτσι και εμείς πρέπει να βλέπουμε τον δικό μας εαυτό και να προχωράμε. Σίγουρα μια τέτοια πόλη σου δίνει πάρα πολλά.

christinachristsinger9

Ποιες είναι οι εμπειρίες που απέκτησες μέχρι τώρα;

Οι εμπειρίες μου στην Αμερική είναι πάρα πολλές και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες αλλά σίγουρα κάποια πράγματα τα θυμόμαστε πάντοτε και μας δίνουν ώθηση να προχωράμε.

 

Πως αισθάνεσαι όταν βρίσκεσαι μπροστά από κοινό;

Αισθάνομαι σαν να είμαι άλλος άνθρωπος. Είναι πολύ διαφορετική η αίσθηση του να βρίσκεσαι σε μια σκηνή και το απολαμβάνω ιδιαίτερα γιατί είναι και χαρά να μοιράζεσαι με ένα κοινό αυτό που αγαπάς. Κάθε στιγμή είναι διαφορετική όταν είμαι μπροστά από κοινό αλλά δένομαι κιόλας μαζί τους. Για παράδειγμα, όταν τραγουδώ σε ένα τζαζ club είναι πολύ διαφορετικό από το κοινό που συνάντησα στο Απολλο. Εκείνο μπορώ να πω ήταν ένα από το πιο σκληρό κοινό που συνάντησα μέχρι στιγμής.

 

Με ποιά διάσημη ή διάσημο θα ήθελες να τραγουδήσεις;

Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να τραγουδήσω με τη Alicia Keys. Θαυμάζω το ότι μπορεί να ερμηνεύει και να παίζει τόσο καλά πιάνο την ίδια στιγμή καθώς επίσης και τον επαγγελματισμό της αλλά και τα τραγούδια που συνθέτει. Το ήθελα και το θέλω πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει. Άλλωστε δεν θα ταξίδευα και μέχρι την Αμερική τόσο μακριά από την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που αγαπώ εάν δεν είχα όνειρο, στόχους και δεν αγαπούσα αυτό που κάνω. Αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή και θα βάλω τα δυνατά μου και για περισσότερα πράγματα.

christinachristsinger

Έχεις δεσμό; Τι λέει για όλο αυτό;

Όχι, δεν έχω.

 

Η μουσική και η μόδα συνδυάζονται. Ποιο θεωρείς το κατάλληλο στυλ όταν εμφανίζεσαι για να τραγουδήσεις κάπου;

Ανάλογα με το χώρο που εμφανίζομαι διαφέρει και το στυλ. Νομίζω πως δεν έχω ένα συγκεκριμένο στυλ ακόμα με το οποίο ντύνομαι αλλά συνήθως απλά και νεανικά.

 

Γράφεις δική σου μουσική και στίχους;

Ναι, γράφω και μουσική αλλά και στίχους. Είναι κάτι το οποίο απολαμβάνω ιδιαίτερα γιατί πάντα υπάρχουν περιθώρια να μάθεις και να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο που στο τέλος μπορεί να είναι και καλό αποτέλεσμα. Έκανα και στο πανεπιστήμιο μαθήματα song writing και pop composition τα οποία μου δίδαξαν πολλά και έτσι προσπαθώ και εγώ να προοδεύω σε αυτό τον τομέα. Θεωρώ ότι ένας μουσικός είναι σημαντικό να γνωρίζει και άλλα πράγματα πέρα από το τραγούδι και να έχει και γενικές γνώσεις.

 

Ποιο είναι αυτό που θα μπορούσε να σε σταματήσει από το να ακολουθήσεις και να δουλέψεις για τα όνειρα σου;

Μέχρι στιγμής δεν με έχει σταματήσει κάτι, γι’ αυτό και θέλω να βλέπω αισιόδοξα και να προχωρώ μπροστά. Με προσπάθεια τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

 

Ποιες χώρες έχεις επισκεφτεί μέσα από την ενασχόληση σου με την μουσική;

Μέχρι στιγμής είναι η Νέα Υόρκη όπου σπουδάζω, η Ρουμανία λόγω της Eurovision, αλλά και η Ελλάδα. Είχα παρουσιαστεί και Φιλανδία στo Pori Jazz Festival λόγω του ότι είμαι και μισή Φιλανδέζα. Στο winter break του Πανεπιστημίου είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Κίνα με το πανεπιστήμιο και έτσι τραγούδησα και εκεί.

 

Ασχολείσαι με τα social media;

Ασχολούμαι αλλά κάποτε προσπαθώ να το αποφεύγω και να εστιάζω τον χρόνο μου σε διαφορετικά πράγματα.

 

Προσέχεις την εξωτερική σου εμφάνιση;

Μου αρέσει να προσέχω την εξωτερική μου εμφάνιση και θεωρώ ότι κάθε γυναίκα θα έπρεπε. Προσπαθώ να πηγαίνω γυμναστήριο όσο συχνά μπορώ και κάποτε κάνω και κάποια μαθήματα γυμναστικής. Γενικά μου αρέσει να περιποιούμαι τον εαυτό μου και να μην τον αμελώ.

 

Θα αλλάξεις το όνομα σου ή θα συνεχίσεις να είσαι η Χριστίνα Χριστοφή; Τι σε συμβουλεύει ο manager σου;

Πολύ πιθανόν να κρατήσουμε το ίδιο αλλά δεν είμαστε τελείως σίγουροι ακόμα. Κάτι βέβαια στο οποίο θα καταλήξουμε σύντομα.

 

Πώς χαρακτηρίζεις τις Νεουορκέζες; Είναι αυτό που βλέπουμε στις τηλεοπτικές σειρές;

Οι Νεουορκέζες ζουν την ζωή με γρήγορο ρυθμό. Είναι μια μεγαλούπολη όπου ο κόσμος βλέπει το δικό του καλό και προχωρά για τους δικούς του στόχους. Ακόμα και στον δρόμο να περπατήσει κάποιος θα το καταλάβει αυτό γιατί οι περισσότεροι είναι με αθλητικά και τρέχουν να προλάβουν να πάνε κάπου. Σίγουρα υπάρχει και αυτό που βλέπουμε στις σειρές και τις ταινίες, τα κτίρια και οι λαμπεροί άνθρωποι. Μιλώντας για τηλεοπτικές σειρές μου έτυχε πολλές φορές να πετύχω γυρίσματα που γίνονται σε κάποια πολυσύχναστη οδό. Είναι καθημερινότητα στο Manhattan!