ΤΟ “JUICY” ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ ΜΙΑΣ 109ΧΡΟΝΗΣ

Έμαθα το μυστικό μακροζωίας της Jessie Gallan, της μεγαλύτερης γυναίκας της Σκωτίας και με χαμόγελο στα χείλη… το μοιράζομαι μαζί σου.

Δεν ξέρω αν το πιστέψεις, απορήσεις ή και προβληματιστείς με αυτή τη δήλωση, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα μείνει αποτυπωμένο στο μυαλό σου.

 

Όχι, δεν είναι διατροφικό θέμα και δεν έχει να κάνει με το κάπνισμα, τα ξενύχτια, το αλκοόλ, το άγχος… Με κάτι άλλο σχετίζεται το μυστικό της και είμαι σίγουρη ότι δεν θα πέρασε ποτέ ούτε καν σαν γρήγορη σκέψη από το νου σου.

 

Κι όμως, η 109χρονη γιαγιά αποκαλύπτει ότι το μυστικό μακροζωίας της είναι η αποφυγή των ανδρών… Ναι, σωστά διάβασες και δεν με εκπλήσσει καθόλου που έμεινες με το στόμα ανοιχτό, διαβάζοντας ξανά και ξανά τις γραμμές αυτές…

 

Η ίδια θεωρεί ότι οι άνδρες μπορούν να σου προκαλέσουν αρκετά προβλήματα και η ιδέα του γάμου δεν τη χαροποιούσε ποτέ. Ανέκαθεν υποστήριζε μια ζωή χωρίς δεσμεύσεις και ήταν πάντοτε αφοσιωμένη στην εργασία της.

 

Σε ηλικία 13 ετών έφυγε από το πατρικό της σπίτι και έκανε διάφορες δουλειές για να ζήσει. Αρχικά ασχολήθηκε με το άρμεγμα αγελάδων και όταν έφυγε από το σχολείο έκανε διάφορες δουλειές, όπως υπηρέτρια σε οικία πλουσίων, σερβιτόρα σε ξενοδοχείο, βοηθός σε κουζίνα κ.λπ.

 

Είμαι σίγουρη ότι θα με ρωτήσεις αν θα ακολουθούσα ποτέ το μυστικό της… Η απάντηση είναι απλή και αναμενόμενη. Ποτέ δεν θα το έκανα αυτό. Ως γυναίκα δεν θα απέφευγα ποτέ την ανδρική συντροφιά, αγάπη, αγκαλιά και παρέα. Οι άνδρες αναζωογονούν τη ζωή μίας γυναίκας και τη γεμίζουν! Όμως αυτή είναι η δική μου άποψη και πιστεύω ότι το ίδιο σεβαστή είναι και η άποψη της Jessie Gallan.

 

Τώρα αν η 109χρονη επιμένει ότι αυτό είναι το μυστικό μακροζωίας της, δεν νομίζω να το ακολουθούσα ποτέ και δεν θα συμβούλευα καμία γυναίκα να το εφαρμόσει…

 

Πηγή: https://positiveoutlooksblog.com/2018/08/01/109-old-woman-says-avoiding-men-is-her-secret-to-long-life/