ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΟΥ

Δεν είναι όλες οι νονές ίδιες.

Κάποιες είναι πιο παιχνιδιάρες, ενώ άλλες πιο ευαίσθητες και πιο…μαμάδες. Όπως και να έχει, όμως, συμφωνούμε όλοι ότι η νονά είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του παιδιού. Αν θέλετε να δείτε σε ποια κατηγορία νονάς ανήκετε, διαβάστε τι λένε τα άστρα για το ζώδιο σας.

Κριός

Πάντα ενθουσιώδης και παθιασμένη με ό,τι καταπιάνεται, η νονά Κριός είναι η προσωποποίηση της διασκέδασης. Κάθε της επίσκεψη σημαίνει ότι θα έχει φτιάξει ένα… πρόγραμμα δραστηριοτήτων, οι οποίες θα αναλογούν σε περισσότερες από μία επισκέψεις και μαζί με το παιδί θα εξερευνούν μουσεία, θα βλέπουν θεατρικές παραστάσεις και αργότερα, θα δοκιμάζουν νέες κουζίνες. Έχει αυτοπεποίθηση και της αρέσει να θέτει στόχους, κάτι που θα προσπαθήσει να εμφυσήσει και στο βαφτιστήρι της.

 

Ταύρος

Η νονά Ταύρος είναι ο άνθρωπος της λογικής και της πράξης. Θα έχει το ρόλο της δεύτερης μάνας και δεν θα αρνηθεί ποτέ να κάνει babysitting ή να βοηθήσει στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Λόγω του δυναμικού χαρακτήρα της, τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια και ξέρουν ότι μπορούν να στηριχτούν πάνω της. Μπορεί να μην έχει παιχνιδιάρικο ταμπεραμέντο, όμως, είναι πολύ δοτική και αυτό θα εκτιμηθεί τόσο από τους γονείς, όσο και απ’ το βαφτιστήρι.

 

Δίδυμος

Έχει τρομερή αίσθηση του χιούμορ και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τις πιο δύσκολες καταστάσεις με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Μπορεί να είναι ζώδιο που προτιμάει τη λογική από το συναίσθημα, όμως, στην περίπτωση του βαφτιστηριού της θα κάνει μια εξαίρεση. Το λατρεύει με πάθος, το υποστηρίζει σε κάθε του επιλογή και το βλέπει σαν μια μικρότερη εκδοχή του εαυτού της. Γι’ αυτό μην την παρεξηγήσετε αν την ακούσετε να λέει «Σε μένα έμοιασε, αφού εγώ του έβαλα το λάδι».

 

Καρκίνος

Μπορεί να είναι η νονά, αλλά σίγουρα θα γίνει η καλύτερη φίλη του βαφτιστηριού της. Είναι έμπιστη, ευαίσθητη και προστατευτική και δεν θα διστάσει να πάρει το μέρος του παιδιού, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα έρθει σε αντιπαράθεση με τους γονείς του. Όμως, επειδή της έχουν εμπιστοσύνη και πιστεύουν στην κρίση της, την αφήνουν να συμβουλεύει το παιδί, γιατί προσπαθεί πάντα για το καλό του.

 

Ιχθύς

Είναι η νονά που λατρεύει κάθε παιδί. Η αυξημένη συναισθηματική της νοημοσύνη σε συνδυασμό με την τρυφερότητα που αποπνέει, κερδίζει την εμπιστοσύνη των παιδιών. Ξέρουν ότι τα μυστικά τους θα είναι ασφαλή μαζί της και ότι εκτός από νονά θα είναι και η σύμμαχός τους. Μαζί της θα κάνουν πολλές συζητήσεις για το μέλλον και τα όνειρά τους και ξέρουν ότι θα τους δώσει τις καλύτερες συμβουλές.

 

Λέων

Η νονά που, ό,τι και να γίνει, θα περάσεις τέλεια μαζί της. Είναι ριψοκίνδυνη και άκρως διασκεδαστική και κάθε βόλτα μαζί της σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιπέτειας. Μπορεί να ξεκινήσει να πάει το βαφτιστήρι στην παιδική χαρά και να καταλήξει στο λούνα παρκ να παίζει σκοποβολή για να το γεμίσει με κουκλάκια. Μαζί με το παιδί ξαναζεί τα παιδικά της χρόνια και ποτέ δεν ησυχάζει αν το παιδί δεν μείνει ικανοποιημένο.

 

Παρθένος

Το βαφτιστήρι της πάντα θα στρέφεται σε εκείνη για συμβουλές και αγκαλιές. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη να αφήνουν το παιδί τους. Είναι δοτική και πάντα έτοιμη να δώσει λύσεις σε όλους. Της αρέσει να είναι οικοδέσποινα και γι’ αυτό φροντίζει να οργανώνει πολλά οικογενειακά τραπέζια, στα οποία θα έχει την ευκαιρία να παίξει με το βαφτιστήρι της, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα παραμελήσει τους υπόλοιπους καλεσμένους.

 

Ζυγός

Η νονά Ζυγός είναι η πιο συνεπής στα καθήκοντά της απ’ όλα  τα υπόλοιπα ζώδια. Από την πρώτη στιγμή που της ζητήθηκε να βαφτίσει, ήξερε ότι αναλαμβάνει το ρόλο της πνευματικής μητέρας εφ’ όρου ζωής. Ακόμα και όταν το βαφτιστήρι της ενηλικιωθεί, πάντα θα του παίρνει δώρο, λαμπάδα και πασχαλινό αυγό, υπενθυμίζοντάς του, ότι στα μάτια της θα είναι πάντα το «παιδάκι» της. Η ευγένεια και η διακριτικότητα που την διακατέχει, την καθιστά το άτομο στο οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά  για να τους βοηθήσει με τα προβλήματά τους.

 

Σκορπιός

Είναι η νονά του παιχνιδιού και της περιπέτειας. Αν και εκρηκτικός χαρακτήρας, έχει τρομερή υπομονή με τα παιδιά και δεν διστάζει να μπουσουλήσει ή να κάνει… σκανταλιές μαζί τους. Δίπλα στο βαφτιστήρι της θα ξεδιπλώσει το ταλέντο της στο να πλάθει τις πιο απίθανες ιστορίες και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα παιδιά θέλουν να βρίσκονται δίπλα της σε κάθε οικογενειακό τραπέζι.

 

Τοξότης

Γνωστή για την αφοπλιστική της ειλικρίνεια, η νονά Τοξότης δεν θα ντραπεί να πει την γνώμη της και να δώσει τα φώτα της (ακόμη και όταν δεν της ζητηθεί!), έχοντας πάντα στο μυαλό της το συμφέρον του παιδιού. Είναι ενθουσιώδης, γεμάτη αγάπη και ζωντάνια και πιστεύει ακράδαντα ότι δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος από την εμπειρία. Γι ‘αυτό και φροντίζει να δημιουργεί καταστάσεις και αυτοσχέδια παιχνίδια που έχουν σκοπό να διδάξουν τα παιδιά.

 

Αιγόκερος

Η Αιγόκερος νονά θα αφοσιωθεί στο βαφτιστήρι της με την ίδια στοργή  και αγάπη που έχει μια μητέρα. Είναι ευγενική και πολύ προσεκτική στα λόγια και τις συμβουλές της. Δεν της αρέσει να ανακατεύεται στις οικογένειες άλλων, παρόλα αυτά ανοίγει την καρδιά της και το σπίτι της σε όσους αγαπάει. Μπορεί να είναι εσωστρεφής, όμως τα παιδιά την εμπιστεύονται και ξέρουν ότι θα είναι πάντα δίπλα τους.

 

Υδροχόος

Όταν εμφανίζεται είναι η πιο «φευγάτη» νονά του κόσμου! Θα εμφανιστεί στην πόρτα του βαφτιστηριού της φορτωμένη με δώρα και έχοντας την καλύτερη διάθεση.  Μπορεί να μην είναι λάτρης του babysitting, όμως, είναι πάντα διαθέσιμη για ψώνια στα μαγαζιά και για βόλτες. Είναι ο άνθρωπος που θα ξεσηκώσει τα παιδιά με γέλια και παιχνίδια και μετά θα αφήσει τους γονείς… να τα βγάλουν πέρα.

Πηγή: https://www.mama365.gr/