«Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ»

Δεν είναι εύκολο να ανοίγεις ξανά, έστω και για λίγο, ένα κεφάλαιο της ζωής σου που όχι μόνο σε πλήγωσε, αλλά σε προσγείωσε απότομα στην πραγματικότητα.

Η Σαββίνα μοιράζεται μαζί μας την περιπέτεια υγείας που της στοίχισε μία σχέση, μία δουλειά και έφερε τροπή στην παρούσα ζωή της.

«Πριν από οκτώ περίπου χρόνια βρισκόμουν στο ξεκίνημα μίας σχέσης. Έρωτας με την πρώτη ματιά… Ούτε εγώ δεν το πίστευα, διότι ήμουν πάντα ασυμβίβαστη, ιδιότροπη και δύσκολος χαρακτήρας. Όποιος κι αν με γοήτευε, πάντα του έβρισκα χίλια δυο ελαττώματα και ούτε καν έμπαινα στον κόπο να του απαντήσω σε δεύτερο μήνυμα. Όλα αυτά μέχρι που εμφανίστηκε ο Κώστας στη ζωή μου! Όχι μόνο τον ερωτεύτηκα, αλλά και τα ελαττώματά του τα έβρισκα χαριτωμένα, τέλεια, διαχειρίσιμα… Ήταν ένας από τους περιζήτητους εργένηδες, στοιχείο που αντί να με φοβίσει με έκανε να πέσω με τα μούτρα. Ξεκινήσαμε μία σχέση εντελώς απρόσμενα… ταξίδια, μικρές αποδράσεις, συναντήσεις αργά τα μεσάνυχτα… όλα έμοιαζαν ονειρικά και τέλεια μέχρι μια μέρα που ξύπνησα με βραχνή φωνή. Η πρώτη μου σκέψη ήταν το κρυολόγημα και η δεύτερη μου σκέψη ήταν η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που νόμιζα ότι μου χτύπησε ξανά την πόρτα. Έκλεισα αμέσως ένα ραντεβού στον Ενδοκρινολόγο μου και έκανα τις απαραίτητες αιματολογικές αναλύσεις. Το ultra sound έδειξε καρκίνο του θυρεοειδούς και ο γιατρός μου με συμβούλευσε να προχωρήσουμε άμεσα στο χειρουργείο. Το πρώτο πρόσωπο που πήρα αμέσως τηλέφωνο ήταν η μαμά μου και φυσικά μετά μίλησα και με τον σύντροφό μου, ο οποίος δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον… Ναι, εντός τριών ημερών απομακρύνθηκε από κοντά μου και μου ζήτησε αμέσως να χωρίσουμε. Μου είχε πει ότι είχε από πριν μία άλλη κοπέλα στο μυαλό του και ότι αποφάσισε να δοκιμάσει να μπει σε μία σχέση μαζί της… Όσον κι αν ακούγεται απίστευτο, αυτό μου είπε. Ένιωσα προδομένη και με πλήγωσε αφάνταστα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την κουβέντα που ξεστόμισε χωρίς ίχνος ντροπής… “Εγώ δεν μπορώ να είμαι μαζί με μία κοπέλα που έχει θέματα υγείας. Είμαι νέος, ωραίος, μπορώ να έχω όποια άλλη θέλω”. Θυμάμαι τον εαυτό μου να κλαίει περισσότερο για το γεγονός ότι με χώρισε αντί για το περιστατικό υγείας μου. Δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά και στη δουλειά, όταν ζήτησα άδεια άνευ απολαβών για το χειρουργείο και την ανάρρωσή μου, οι εργοδότες μου δεν δέχθηκαν και με ανάγκασαν να υποβάλω οικειοθελή παραίτηση για προσωπικούς μου λόγους. Δεν θα φλυαρήσω άλλο, το χειρουργείο πήγε περίφημα, αλλά η ψυχολογία μου δεν είναι όπως πριν. Ήδη παρακολουθώ συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης κι όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο είμαι ξανά ερωτευμένη με ένα άντρα που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει καρκίνος του θυρεοειδούς, γιατί το ίδιο περιστατικό υγείας είχε περάσει και η αδελφή του στο παρελθόν. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα ήθελα να τρομάξω τον κόσμο με την αφήγηση του περιστατικού υγείας που πέρασε, διότι κάθε σύμπτωμα είναι διαφορετικό και προς Θεού μην ταυτιστείτε, αλλά αποταθείτε στο γιατρό σας για κάθε τι που σας απασχολεί. Και το μόνο σίγουρο πώς ότι μας συμβαίνει, έρχεται για να μας κάνει πιο δυνατούς» .