ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΡΩΤΕΥΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ

Χαμογελούν και γελάνε τα μάτια τους μεταδίδοντας την αγάπη τους για τα απλά, καθημερινά πράγματα στους γύρω τους.

Φωτογραφία από  Ariana Prestes on Unsplash

Διερωτάσαι πώς τα καταφέρνουν καμιά φορά να τους πάνε όλα τόσο όμορφα στη ζωή τους.

Έχουν δυσκολίες, όμως θαρρείς και τίποτα δεν τις έχει αγγίξει. Κι όμως… Είναι πάντα ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις, η οπτική με την οποία βλέπουν τη ζωή και το κάθε τι τριγύρω τους. Η αύρα, η θετικότητα, αυτή η αξιοζήλευτη ενέργεια που σκορπίζουν στους γύρω τους και καταφέρνουν τους πάντες, να πηγαίνουν με τα «νερά» τους.

Θαρρείς και έχουν άστρο και κερδίζουν τον περίγυρο τους απλά με ένα τους χαμόγελο, απλά με μια κουβέντα. Είναι αυτές οι γυναίκες που έχεις απέναντι και δεν θα τσιγκουνευτούν τα λόγια τους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να σχολιάσουν κάτι όμορφο που είδαν σε σένα. Δεν θα κρατήσουν ποτέ τα ωραία σχόλια για τον εαυτό τους και θα πουν την καλή κουβέντα στον απέναντι τους. Μάλιστα δεν θα διστάσουν να σε στηρίξουν και να σε υποστηρίξουν όποτε τις χρειαστείς. Είναι οι γυναίκες  που ενώ δουλεύουν σκληρά, πάντοτε θα βρουν έστω και ένα λεπτό να μοιραστούν και κάτι ευχάριστο. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως το νόημα της ζωής δεν είναι τα υλικά αγαθά αλλά οι σχέσεις που θα καταφέρουν να αναπτύξουν με τους γύρω τους, οι εμπειρίες, οι γνώσεις. Εμπνέουν και εμπνέονται.  Και είναι τόσο ερωτεύσιμες που καμιά φορά προσπαθούν να τις αγνοήσουν, να τις μειώσουν κι ας την κοιτούν με την άκρη των ματιών τους. Δεν καταφέρνεις να μειώσεις τέτοια γυναίκα γιατί πάνω από όλα, αγαπάει τον εαυτό της. Μάλιστα, διερωτάσε γιατί τις αγαπούν τόσο πολύ, λες και ξανά λες, “μα τι της βρίσκει ο ένας κι ο άλλος”! Μα αυτό είναι και το μυστικό. Ότι είναι πανέμορφες μέσα κι έξω και αυτό δεν μπορεί εύκολα άνθρωπος να το διαχειριστεί. 

Είναι ο τρόπος που κινούνται, ο τρόπος σκέψης τους, αυτό που εκπέμπουν στους γύρω τους και γίνονται αμέσως μαγνήτης. Το χαμόγελο τους φωτίζει το χώρο, η μεγαλοψυχία τους κερδίζει στις σχέσεις ζωής, η ματιά τους θαρρείς και είναι γεμάτη κατανόηση και αγάπη.

Είναι προσωπικότητες που θα χαμογελάσουν ακόμη κι αν όλα δείχνουν δύσκολα. Χρησιμοποιούν ως μότο τους το ότι πάντα, υπάρχει λύση.

Εκτιμούν το κάθε τι για αυτό και φροντίζουν να μην σπαταλούν το χρόνο τους. Εάν δεν τους δεις κάπου, δεν είναι ποτέ γιατί δεν τα κατάφεραν, αλλά πολύ απλά γιατί δεν ήθελαν να βρίσκονται εκεί.

Δεν βολεύονται σε δουλειές που δεν τους ευχαριστούν, δεν κρατάνε επαφές με ανθρώπους με τους οποίους δεν ταιριάζουν.

Έχουν μια ηρεμία και αυτό αρκετοί άνθρωποι το ζηλεύουν.

Έχουν μάλλον βρει το νόημα της ζωής ενώ κάποιοι άλλοι ακόμη το ψάχνουν…