ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ

Ζεις την πιο ξεχωριστή, την πιο μοναδική στιγμή που μπορεί να βιώσει μια γυναίκα. Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες και πολύ σύντομα θα φέρεις στον κόσμο το μωρό σου, το δικό σου παιδί.

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

 

Η χαρά που σε κατακλύζει είναι τεράστια κι όμως, παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετές ανησυχίες και προβληματισμοί που γυροφέρνουν στο μυαλό σου. Είναι φυσιολογικό. Συμβαίνει σε κάθε γυναίκα και η κάθε μία από εμάς μπορεί να σε καταλάβει.

Από τη μια είσαι ευτυχισμένη, γελάς και από την άλλη, συγκινείσαι εύκολα, κλαις χωρίς λόγο, αισθάνεσαι νευρικότητα. Οι ορμόνες κάνουν το δικό τους παιχνίδι και αισθάνεσαι σιγά σιγά τις αλλαγές που γίνονται μέσα αλλά και έξω σου.

Στην αρχή οι ζαλάδες, οι αναγούλες, τα ξεσπάσματα. Έπειτα, το σώμα σου που αλλάζει, τα κιλά, τα ρούχα που δείχνουν σαν τίποτα να μην σου ταιριάζει πια. Εύκολο και δύσκολο συνάμα το ταξίδι της εγκυμοσύνης και είμαι εδώ γιατί σε καταλαβαίνω απόλυτα…

Είμαστε γυναίκες και το πιο μικρό μπορεί να φανεί μεγάλο στα μάτια μας. Ιδιαίτερα μια τέτοια στιγμή που θέλουμε την κατανόηση των γύρω μας. Για όλους δείχνει τόσο εύκολη η διαδρομή μιας εγκυμοσύνης. Εσύ ξέρεις όμως τι σημαίνει στα αλήθεια να μεγαλώνει μέσα σου ένας άνθρωπος.  

Χαλάρωσε, ηρέμησε και απόλαυσε όσο γίνεται αυτό το μοναδικό ταξίδι το οποίο ελάχιστες φορές θα βιώσεις στη ζωή σου.

Να αγαπάς το σώμα σου που αλλάζει, αφού είναι το μέσο που θα φέρει στον κόσμο το μωράκι σου. Κοίτα το στον καθρέφτη και άσε μόνο τις θετικές σκέψεις να κατακλύζουν το μυαλό σου. Πρόσεχε τη διατροφή σου, περπάτα συχνά και επέτρεψε στους ανθρώπους δίπλα σου που πραγματικά σε νοιάζονται να σε περιποιούνται.

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική περίοδος που η κάθε γυναίκα θα την βιώσει με το δικό της τρόπο. Και να σκέφτεσαι πάντα, πώς το παιδί που σύντομα θα κρατήσεις στην αγκαλιά σου, το μωράκι που αισθάνεσαι να κινείται μέσα σου και αγαπάς πριν ακόμη το γνωρίσεις, θα είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος στη ζωή σου που θα σου ξυπνήσει συναισθήματα που υπάρχουν και ούτε καν τα φαντάζεσαι!