ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ DOLCE

Οι εικόνες, οι στάχτες, σώματα απανθρακωμένα, άνθρωποι που ψάχνουν τους δικούς τους. Στιγμές τραγικού, ανθρώπινου πόνου που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες. 

Μέλη της Κυπριακής αποστολής στην Ελλάδα τα οποία έτρεξαν αμέσως για να συμβάλλουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των φονικών πυρκαγιών, μίλησαν στο Dolce για όλα τα τραγικά που βλέπουν και βιώνουν αυτές τις μέρες.

Ακόμη ένας μαύρος Ιούλιος που ντύθηκε με πόνο, κλάμα, απόγνωση, καταστροφή, ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την καταστροφή και ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν, δεν επιστρέφουν πίσω.  Οι πυροσβέστες, οι εθελοντές δίνουν το δικό τους αγώνα για να σώσουν ότι μπορούν. Ανθρώπους, ζώα που παλεύουν με τις φλόγες. Μέλη της Κυπριακής αποστολής μας μίλησαν για τις εικόνες που βλέπουν αυτές τις μέρες και τα έντονα βιώματα. “Κρανίου τόπος, σαν να έγινε πυρηνική έκρηξη. Βιώσαμε τον απόλυτο όλεθρο και την καταστροφή. Σαν να ρίχτηκαν βόμβες. Το άσχημο και πιο τραγικό είναι πως συνεχίζει η εύρεση νεκρών συνανθρώπων μας… Απανθρακωμένων… “