ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΟΥ: Η COACH ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Το Dolce.com.cy εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη από τη γνωστή Coach Αυτοπεποίθησης Μαρία Τσαγγαρίδου και σας αποκαλύπτουμε πώς ενδυναμώνει και ενθαρρύνει το γυναικείο φύλο, σε ποιες σελίδες του Οδηγού Αυτοπεποίθησης πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας και γιατί θα θέλετε να κλείσετε άμεσα θέση σε μία από τις ενδιαφέρουσες Συναντήσεις Γυναικείας Αυτοπεποίθησης και Ενδυνάμωσης που διοργανώνει….

Η αυτοπεποίθηση ήταν πάντοτε το δυνατό στοιχείο της προσωπικότητάς σου;

Όχι, πάντοτε. Όμως, η δίψα για επιτυχία, ναι. Και αυτό με τη σειρά του έφερε στο προσκήνιο μια γυναίκα με θάρρος.

 

Πώς μία Coach Αυτοπεποίθησης μπορεί να βοηθήσει τη σύγχρονη γυναίκα;

Πρώτα απο όλα με την ενσυναίσθηση. Οι γυναίκες και γενικά οι άνθρωποι, χρειάζονται άτομα που να μπορούν να τους ακούσουν με την καρδιά τους. Να συμμεριστούν την πρόκληση που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους. Ο δικός μου σκοπός είναι να βοηθώ άτομα που θέλουν αλλαγή. Αυτό γίνεται μέσω του coaching ή μέσω βιωματικών / εκπαιδευτικών σεμιναρίων που παρουσιάζω.

 

Σεμινάρια Αυτοπεποίθησης και Ενδυνάμωσης της γυναίκας… Ποια είναι τα οφέλη τους;

Αμέτρητα! Είναι απίστευτο το τι μπορεί η κάθε μία απο εμάς να αποκομίσει, να κερδίσει ή από μόνη της να δημιουργήσει στο μυαλό της μέσα απο τα σεμινάρια αυτά. Και ο λόγος είναι γιατί η κάθε μία απο εμάς είναι ξεχωριστή και χρειάζεται αυτό το μοναδικό κομμάτι που της λείπει για να μπορέσει να ξεκινήσει να έχει την καλύτερη ζωή που επιθυμεί.

 

Από πού αντλείς έμπνευση για το σχεδιασμό τους και συνήθως ποιες δυσκολίες συναντάς;

Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων είναι μία δεξιότητα που συνδυάζει προσωπικές εμπειρίες και χρόνια μελέτης και έρευνας. Προκλήσεις πάντοτε υπάρχουν και θα ήταν ψέμα να πω το αντίθετο. Μια μεγάλη πρόκληση για μένα και την ομάδα μου είναι να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το ακροατήριό μας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας και να του δώσουμε αυτό που χρειάζεται.

 

Ενθαρρύνεις γυναίκες… Ποιος/ποια ή και τι δίνει ενθάρρυνση στη Μαρία Τσαγγαρίδου;

Έχω μάθει να λαμβάνω ενθάρρυνση απο πολλές πηγές και αυτό είναι ένα μυστικό που διδάσκω! Η ποικιλία και η διαφορετικότητα μπορούν να σου διδάξουν πολλά, αρκεί να είσαι έτοιμη και ανοικτή να ακούσεις και να μάθεις. Αντλώ έμπνευση μέσα από τα ταξίδια μου, ανθρώπους που συναντώ στο δρόμο, φίλους και μεγάλους ηγέτες.

Πιστεύεις ότι οι πλείστες Κύπριες έχουν αυτοπεποίθηση; Κι αν ναι, κυρίως σε ποιους τομείς;

Πιστεύω πως ναι, παρ’ όλα αυτά πολλές γυναίκες την έχουν θαμμένη για τα καλά μέσα τους. Και όπως όλοι μας, όσο και αν δεν το παραδεχόμαστε, χρειαζόμαστε κάποιον να μας βοηθήσει να την ξεθάψουμε, να την ξανανιώσουμε! Να εμπνευστούμε απ’ αυτήν! Αυτός θα έπρεπε να είναι και ο σκοπός της ζωής μας. Προσωπικά θεωρώ ότι οι γυναίκες – ηγέτες της Κύπρου είναι μετρημένες και χρειαζόμαστε περισσότερες, όχι μόνο στα παρασκήνια, αλλά και στην πρώτη γραμμή. Όχι γιατί υπονομεύουμε τον ανδρικό πληθυσμό, αλλά γιατί η πίστη στις δικές μας ικανότητες και αξίες είναι ακόμη χαμηλή.

 

Αν σου ζητούσα να επιλέξεις επίθετα που θα μπορούσαν να συνοδεύσουν τη λέξη γυναίκα, ποια θα ήταν αυτά;

Δυναμική / Γεμάτη αυτοπεποίθηση / Έξυπνη / Ικανή ηγέτης!

 

Είσαι η συγγραφέας ενός Οδηγού Αυτοπεποίθησης… Θες να μας μιλήσεις για αυτό;

Ναι, το mini βιβλίο Αυτοπεποίθησης, όπως το έχω ονομάσει είναι ένα πραγματικά γεμάτο χρώματα και αυτοπεποίθηση βιβλίο. Διηγούμαι περιπτώσεις και προκλήσεις της δικής μου ζωής που με βοήθησαν να ξεκινήσω να οδεύω προς τη δική μου προσωπική ανάπτυξη και επιτυχία. Επίσης, μπορεί να απαντήσει ερωτήσεις σχετικά με την προσέγγιση του coaching και πώς μπορεί να βοηθήσει τον καθένα ξεχωριστά. Υπάρχουν μυστικά που διδάχθηκα προσωπικά από πολύ επιτυχημένους ανθρώπους και έχω εφαρμόσει στη ζωή μου. Πρόκειται για ένα πολύ αυθεντικό βιβλίο. Για μένα είναι απαραίτητο εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους!

 

Πώς ένα πρώην μοντέλο πέρασε από τη μόδα στο χώρο του coaching;

Η μικρή αλλά σημαντική καριέρα μου στο μόντελινγκ, μου δίδαξε πολλά. Ανέβαζε τα επίπεδα αυτοπεποίθησής μου και τα κατέβαζε την ίδια ώρα. Όπως πολλοί μπορεί να γνωρίζουν, η βιομηχανία της μόδας, όπως και οι υπόλοιπες, απαιτεί επιμονή, υπομονή και αυθεντικότητα. Αυτά είναι και τα κύρια συστατικά της εξίσωσης της επιτυχίας, εν τέλει. Είναι σημαντικό να είσαι έτοιμη να δεχθείς την απόρριψη και να ακούσεις κριτικές που πιθανότητα να σε ενοχλήσουν. Η μαγκιά και η επιτυχία είναι να μάθεις να σηκώνεσαι γρήγορα απο την απογοήτευσή σου και να τη μετατρέπεις σε μαθήματα και αξίες. Παρ’ όλα αυτά, έψαχνα πληροφορίες που μπορούν να μου κάνουν τη ζωή πιο απλή και επιτυχημένη. Σπούδασα Κοινωνική Λειτουργός, έκανα Μάστερ στο Coaching, αν και είμαι υπέρ της φιλοσοφίας ότι μόνο οι εμπειρίες της ζωής μας μπορούν να μας κάνουν επιτυχημένους. Είμαι η μεγαλύτερη φαν της ιστορίας μου. Είμαι ευγνώμων για όλες τις εμπειρίες που μου έφερε η ζωή και δεν μετανιώνω για καμία.

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Στις 24 Νοεμβρίου ετοιμάζω τη δεύτερη Συνάντηση Αυτοπεποίθησης και Ενδυνάμωσης που απευθύνεται στις γυναίκες και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου. Όλες οι γυναίκες είναι ευπρόσδεκτες για να περάσουμε μαζί μια προαγματικά όμορφη εμπειρία. Εκτός αυτού, αναθεωρώντας το τι έχω πετύχει τον τελευταίο χρόνο, θέλω πρώτα να πω ότι είμαι ευλογημένη από τον Θεό και τον ευχαριστώ καθημερινά. Τα μελλοντικά σχέδια είναι μεγάλα. Προσδοκώ και επιδιώκω να εδραιωθώ σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά τη διοργάνωση σεμιναρίων μου, και θα ήθελα να αποκτήσω κάποτε τη δική μου εκπομπή!

 

Θες να μοιραστείς μαζί μας το δικό σου αγαπημένο motto ζωής;

«Αν μπορείς να το δεις στο μυαλό σου, μπορείς να το έχεις στα χέρια σου».