ΜΑΜΑ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΟΣΟ ΚΙ ΕΣΥ

Για τον κόσμο είσαι απλά μια μητέρα, για την οικογένεια σου, είσαι το κέντρο του κόσμου.

φωτογραφία από Photo by Sweet Ice Cream Photography on Unsplash

Είσαι η αναντικατάστατη γυναίκα για τα παιδιά σου. Αυτή που μέσα από τα μάτια τους γνώρισε τι σημαίνει να μπορεί ένας άνθρωπος να αγαπιέται τόσο πολύ. Να γκρινιάζουν μαζί σου, να παραπονιούνται κι όμως μέσα στην αγκαλιά σου το παιδί σου να μεταμορφώνεται, σαν να είσαι η γιατρειά του. Σαν να υπάρχει ένα φάρμακο στο μητρικό φιλί και την αγκαλιά της μάνας που έχει τη δύναμη να εξαφανίσει τα πάντα.

 

Είσαι ο άνθρωπος που δεν θα μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλο. Γιατί θα είσαι πάντα εκεί. Γιατί η αγάπη σου θα είναι αληθινή. Γιατί τίποτα στον κόσμο δεν έχει μεγαλύτερη σημασία για σένα από τα παιδιά σου. Πόσο σημαντικό πράγμα. Να φέρνεις στον κόσμο, δύο και τρία παιδιά και η αγάπη να μην μοιράζεται, να είναι απέραντη και ίδια για κάθε ένα από αυτά.

 

Η μητέρα είναι μια φιγούρα που θα σε συντροφεύει σε όλη σου τη ζωή.

 

Θα είναι η μεγαλύτερη σου θαυμάστρια, το μεγαλύτερο στήριγμα, η σίγουρη αγκαλιά, ο ώμος που θα κλάψεις, η πρώτη σου φίλη, η πρώτη μεγάλη σου αγάπη.

 

Είναι τεράστια η δύναμη που κουβαλά η κάθε μαμά. Όταν ξενυχτά δίπλα από το άρρωστο παιδί της, όταν διώχνει μακριά τους εφιάλτες, όταν φτιάχνει φαγητό, όταν είναι δίπλα σου σε κάθε μεγάλη και μικρή στιγμή στη ζωή σου. Σε βλέπει να μεγαλώνεις και συμβάλει στο να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

 

Οι μητέρες μαθαίνουν πολλά μέσα από τα παιδιά τους και τα παιδιά, μαθαίνουν τι σημαίνει αληθινή αγάπη δίπλα στη μαμά τους. Αυτή η σχέση ζωής δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη.

Και μακάρι μαμά, να καταφέρω να σου μοιάζω έστω και λίγο και να προσφέρω κι εγώ στα παιδιά μου τόσα πολλά, όπως ακούραστα συνεχίζεις να δίνεις κάθε μέρα εσύ σε εμάς, τα δικά σου παιδιά.