Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, όταν τα πιστεύουμε πολύ και θέλουμε να τα ζήσουμε όπως τα έχουμε φανταστεί.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει αυτός ο νέος, μοναδικός στο είδος του χώρος, που έχει δημιουργηθεί στη Λεμεσό, υλοποιώντας ένα μεγάλο όραμα ετών ενός πολύ δημιουργικού ανθρώπου.

Στον Πύργο Λεμεσού, ο Άνθος Μυριάνθους εμπνεύστηκε και δημιούργησε με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών που αγαπούν την τέχνη, το Euphoria Art Land. Πρόκειται για μια πραγματική χώρα των θαυμάτων, όπου τα έργα τέχνης είναι πραγματικά σπιτάκια, κατάλληλα για να εξερευνήσεις, αλλά και για να μείνεις εκεί με την παρέα σου. Με εικόνα που παραπέμπει στις μοναδικές δημιουργίες του Gaudi στη Βαρκελώνη, τα σπιτάκια αυτά έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση την οργανική και βιοκλιματική αρχιτεκτονική, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά (όπως άχρηστα κεραμικά και γυαλιά). Έτσι, ένας χώρος που προοριζόταν για σκουπιδότοπος, μετατράπηκε σε μια όαση γεμάτη πράσινο και τέχνη.

Τα 3 σπιτάκια που υπάρχουν στον χώρο έχουν διακοσμηθεί με στοιχεία της κουλτούρας των λαών που έχει γνωρίσει στα ταξίδια του ο δημιουργός, από την Αιθιοπία και το Μεξικό, μέχρι την Ινδία και την Κολομβία. Έτσι, η διαμονή σε αυτά είναι ένα ταξίδι σε κόσμους εξωτικούς και ονειρεμένους. Παράλληλα, εκτός από άνετα και φιλόξενα, τα σπίτια αυτά είναι ιδιαίτερα δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά τον χειμώνα, χάριν στο σχήμα και τα μονωτικά τους υλικά. Οι χώροι αυτοί, στεγασμένοι και υπαίθριοι, φιλοξενούν πολλές δραστηριότητες, τόσο για αυτούς που διαμένουν στην Euphoria Art Land, όσο και για αυτούς που την επισκέπτονται. Άλλωστε, ο αρχικός στόχος του project αυτού, που ξεκίνησε πριν 6 χρόνια, ήταν να προσφέρει ένα χώρο συνεργασίας ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη, από όπου κι αν προέρχονται.

 

Καθώς η διαμονή επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες, ο χώρος προσφέρει διάφορα βιωματικά εργαστήρια για παιδιά που τον επισκέπτονται, ώστε να πιστέψουν και αυτά στις δημιουργικές τους δυνάμεις και να θελήσουν να κάνουν και τα δικά τους όνειρα πραγματικότητα.

 

Τηλέφωνο: 97 743 042

Πηγή: http://allaboutlimassol.com/euphoria-art-land