ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ: ΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΥΨΕΙΣ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ

Τόσες και τόσες μανούλες αισθάνονται συχνά τύψεις για το γεγονός ότι καθημερινά, λόγω φόρτου εργασίας, λόγω ρουτίνας, λόγω διαφόρων καταστάσεων, δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στα παιδιά τους.

Και ίσως ναι, να ισχύει αυτό, όμως στ’ αλήθεια, πόσος είναι ο απαραίτητος χρόνος που οφείλει μια μανούλα να αφιερώνει στα παιδιά της; Και είναι σημαντικός ο χρόνος που αφιερώνει στα παιδιά της για να είναι στο τέλος κάθε μέρας ευτυχισμένη και η ίδια και να μπορεί να το μεταδίδει στα παιδιά της και να μεγαλώνουν το ίδιο ευτυχισμένα, ή είναι σημαντικότερη η ποιότητα αυτού του χρόνου;

 

Αξίζει στον κάθε ένα μας να υπάρχει ισορροπία στη ζωή του. Αυτό σημαίνει να μπορεί να απολαύσει και να ασχολείται με ότι τον γεμίζει χωρίς να αισθάνεται ότι η ζυγαριά βαράει μόνο στη μια μεριά.

Είναι δύσκολο, ιδιαίτερα με παιδιά σε μικρή ηλικία να μπορείς να απολαμβάνεις κάποια πράγματα. Αρχίζοντας από απλές, καθημερινές συνήθειες που μπορεί να είναι ένας καφές, μια ταινία, ένα ζεστό μπάνιο. Μεγαλώνοντας όμως τα παιδιά σου, μαθαίνεις να ρυθμίζεις την καθημερινότητα σου, να επιστρέψεις στην καθημερινότητα σου και να απολαμβάνεις κάποιες συνήθειες που θα σε βοηθούν και θα σε γεμίζουν για να είσαι μια ήρεμη, ευτυχισμένη μαμά.

Η mother blogger Βικτώρια Φωτίου, μεγαλώνει δυο πανέμορφα κοριτσάκια που σίγουρα χρειάζονται αρκετό χρόνο και προσοχή. Είσαι κι η ίδια μητέρα και καταλαβαίνεις. Παρόλα αυτά, φροντίζει να ξεκλέβει χρόνο για να αφιερώνει στο σύζυγο, στις φίλες και σε συνήθειες που την γεμίζουν.

Μια μαμά για να μεγαλώνει ευτυχισμένα παιδιά σίγουρα χρειάζεται να κάνει θυσίες, όμως δεν ξεχνά ποτέ πόσο σημαντικό είναι να φροντίζει τον εαυτό της, να απολαμβάνει πράγματα που την γεμίζουν, να βρίσκει λίγο χρόνο για την ίδια.