ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΡΑΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

Έχω κάνει γέννες, δουλεύω αρκετές ώρες μέσα στη μέρα μου, νοιάζομαι για το σώμα μου, αγαπώ τον εαυτό μου και δεν ντρέπομαι να πω ότι απολαμβάνω να γεύομαι μικρούς πειρασμούς στην καθημερινότητα μου όπως το αγαπημένο μου γλυκό ή ένα κομματάκι σοκολάτας.

Τρέχω αμέτρητες υποχρεώσεις, ξυπνώ αρκετά νωρίς και μέχρι να κοιτάξω ξανά το ρολόι, με βρίσκει κάπου το απόγευμα μέσα στο αυτοκίνητο να αναλαμβάνω άλλον έναν ρόλο, αυτό της οδηγού, παίρνοντας τα παιδιά μου από το ένα μάθημα στο άλλο.

 

Η καθημερινότητα μου είναι γεμάτη αλλά δεν παραπονιέμαι αφού τόσο εγώ όσο και οι άνθρωποι που αγαπώ έχουμε την υγεία μας κι έτσι όλα τα υπόλοιπα, λύνονται. Φτάνει να υπάρχει καλή διάθεση βεβαίως.

 

Φτάνει τώρα και καλοκαιράκι και κάνουμε αστεία με τις φίλες μας σχετικά με το θέμα… σώμα! Την παντοτινή, συζήτηση των γυναικών η οποία γίνεται ενώ υποκύπτουν σε άλλον έναν απολαυστικό πειρασμό που συνοδεύει τον αγαπημένο τους καφέ.

 

Έρχεται καλοκαίρι ναι και ανυπομονώ να φορέσω τα ρούχα που αγαπώ. Ανυπομονώ μάλιστα και για τις πρώτες, οικογενειακές εξορμήσεις στην παραλία. Το καλοκαίρι με γεμίζει από κάθε άποψη. Χρώματα, μυρωδιές, γεύσεις. Και γιατί να αντισταθώ ή γιατί να αισθάνομαι άσχημα για το σώμα μου! Με αυτό το σώμα έζησα απίστευτες εμπειρίες ζωής, ταξίδεψα, περπάτησα, δημιούργησα δύο πανέμορφους ανθρώπους.

Με αυτό το σώμα, που δεν είναι αψεγάδιαστο και δεν θέλω κιόλας να είναι, διανύω την κάθε μου μέρα. Είναι υγιέστατο, είναι ακόμη νέο και ναι, μπορεί να έχει ραγάδες, μπορεί να έχει κυτταρίτιδα, αλλά εγώ τα αγαπώ! Τα αγαπώ και δεν τα κρύβω γιατί πολύ απλά είμαι ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ. Όπως κι εσύ.

Θέλω να το βελτιώνω, το φροντίζω και κυρίως το αγαπώ, αλλά δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα για τη φυσικότητα του. Γιατί αυτή είμαι εγώ. Εγώ και το σώμα μου.