ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ. ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Κάθε γυναίκα ανάμεσα μας, το χρωστά στον εαυτό της να αγαπά την εικόνα και το σώμα της.

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

 

Κάθε κοριτσάκι μεγαλώνοντας, είναι σημαντικό να αναγνωρίζει την αξία του ανεβάζοντας έτσι τον προσωπικό της πήχη χωρίς να επηρεάζεται από πρότυπα αλλά αγαπώντας το σώμα της και προσπαθώντας πάντα για το καλύτερα ανάλογα με τις δικές της ανάγκες, θέλω και μπορώ.

 

Είναι πολλά τα πρότυπα που εμφανίζονται κάθε μέρα στις οθόνες μας και η άποψη μας, είναι πως κάθε γυναίκα είναι όμορφη, κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή, κάθε γυναίκα έχει να δώσει πολλά.

 

Επικοινωνήσαμε με αγαπημένες προσωπικότητες και τους ζητήσαμε να μας πουν τι σημαίνει για τις ίδιες “αγαπώ το σώμα μου”, στέλνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα σε όλες τις γυναίκες.

 

ΣΤΕΦΑΝΗ ΦΛΩΡΙΔΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ

Το σώμα μου για μένα είναι ένα ναός! Σε κάθε σημείο του υπάρχει μια ανάμνηση, μια ιστορία. Όταν κοιτάω τα σημάδια από την παιδική μου ηλικία που έπεφτα από το ποδήλατο, θυμάμαι τους φίλους μου και όλες τις όμορφες αναμνήσεις που είχα μαζί τους. Όταν κοιτάω τις ραγάδες μου θυμάμαι τις δυο πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου, όταν έφερα στον κόσμο τις δυο μου αγαπημένες κόρες. Το σώμα μου είναι ένας σύμμαχος από την μέρα που γεννήθηκα, έμαθα να περπατώ και να στέκομαι γερά στα πόδια μου, με βοηθά να ανταπεξέλθω καθημερινά σε όλες τις προκλήσεις της ζωής. Έτσι και εγώ το φροντίζω και το αγαπώ όπως είναι, με τις ατέλειες και τα καλά του, γιατί είναι μοναδικό και είναι δικό μου.

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΤΕΚΚΕΛΑ ΙΑΚΩΒΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Ειναι πολυ σημαντικο να καταλαβουμε την εννοια «αγαπω το σωμα μου». Το σωμα μας το ταλαιπωρούμε καθημερινα με τις διάφορες ενεργειες μας. Για να μπορούμε να εχουμε μια σωστη και καθημερινη ομως φροντιδα, χρειαζεται μια καλη διατροφή και αθληση. Δεν χρειαζονται πολλα πραγματα. Ποτε μου δεν αισθανθηκα κομπλεξ ή να με φερει καποιος σε δυσκολη θεση γιατι εμαθα να σεβομαι τον εαυτο μου και δεν αφησα να με επηρεασει κανενας. Εκει που ομως ενιωσα πως εχασα τον ελεγχο με τη διατροφη μου, τοτε αμεσως ένταξα στη ζωη μου τη γυμναστικη. Περιπου 3 με 4 φορες την εβδομαδα παω στο γυμναστηριο, τα λεμε εκει με τις φιλες μου και περναμε υπεροχα. Αν το δεις πως αφιερωνεις μία ωρα την ημερα απο τη καθημερινοτητα σου για τη δικη σου ζωη και υγεια τοτε θα εισαι ευτυχισμενη. Επισης, μεσα απο τη Europa Donna ως εθελοντρια και τεως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου εχω μαθει ποσο σημαντικο ειναι να φροντιζουμε το σωμα μας και ως αποτελεσμα και την υγεια μας. Σίγουρα αν φροντιζεις καταλληλα το σωμα σου απο μικρή ηλικια θα σε ανταμείψει σε μεταγενέστερο σταδιο.

 

ΔΟΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, HAIR STYLIST

Αυτό που οφείλουμε όλοι στον εαυτό μας, είναι να αγαπήσουμε πρώτα εμάς, με τα θετικά και τα αρνητικά μας. Μόνο έτσι νομίζω θα θελήσουμε πραγματικά να βελτιώσουμε την εικόνας μας και να νιώθουμε καλύτερα. Πέραν από τη διατροφή, έχουμε τον αμέσως επόμενο σημαντικό κρίκο που είναι η γυμναστική. Ένα καλλίγραμμο σώμα, δεν είναι μόνο ομορφιά, αλλά σημαίνει και υγεία. Η σωστή διατροφή πρέπει να υπάρχει στη ζωή μας, να είναι μια καθημερινή συνήθεια χωρίς υπερβολές όπως και σε όλους τους τομείς. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο και το ρητό «νους υγιής, εν σώματι υγιή».

 

ΑΝΝΑ ΚΟΣΜΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Το σώμα μας …χμ σηκώνει μεγάλη συζήτηση! Προσωπικά το έχω φιλοσοφήσει το θέμα. Ποτέ δεν είχα κόμπλεξ με το σώμα μου. Τα παραπανίσια κιλά για μένα δεν ήταν ποτέ πρόβλημα αισθητικής! Ποτέ δεν αγχώθηκα για τα κιλά, την εμφάνιση και για το τι θα πει ο κάθε ένας ή η κάθε μια. Έμαθα να αγαπώ και να σέβομαι το σώμα μου! Αυτό που κρατάω από τους ανθρώπους είναι η προσωπικότητα και το εκτόπισμα χαρακτήρα και συμπεριφοράς που έχει ο καθένας. Δεν κρίνω και δεν σχολιάζω κανέναν από την εμφάνιση. Όταν είσαι καλά εσύ με τον εαυτό σου τότε όλα είναι καλά! Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η καθιστική ζωή, η ζωή χωρίς άσκηση προκαλούν στο σώμα μας διάφορες ενοχλήσεις, γι αυτό πρέπει να βάλουμε στη ζωή μας την άσκηση, αφού πρώτα εντοπίσουμε το είδος γυμναστικής που μας ικανοποιεί και μας ευχαριστεί.

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό να αγαπάμε το σώμα μας, να το φροντίζουμε και να το αποδεχόμαστε με τα θετικά και τα αρνητικά του.